کلینیک زخم و زخم پا

کلینیک زخم و زخم پا

کلینیک زخم و زخم پا

در کلینیک جراحی عروق، ما در درمان زخم‌های پا تخصص داریم. ما یک کلینیک تخصصی برای مراقبت از زخم‌ها و زخم‌های پا ایجاد کرده‌ایم که هدف اصلی آن درمان سریع تقریباً تمامی زخم‌های پا، حتی زخم‌های سخت درمان، است.

برخی از این زخم‌ها ممکن است از هفته‌ها تا سال‌ها باقی مانده باشند. حتی اگر زخم بهبود یافته باشد، در اکثر موارد بسیار مهم است که پای شما توسط یک متخصص وریدی ارزیابی شود، زیرا ممکن است در معرض خطر زخم‌های جدید یا عودکننده قرار داشته باشید. این خطرات را می‌توان با مشاوره و درمان وریدی صحیح، به‌صورت کامل پیشگیری یا به حداقل رساند.

 

زخم پا چیست؟

زخم پا ناحیه‌ای از پوست آسیب‌دیده است که در آن بافت زیر پوست در معرض دید قرار می‌گیرد. این زخم‌ها اغلب به دلیل ترکیبی از رگ‌های واریسی یا آسیب‌دیده در پاها و گردش خون ضعیف به وجود می‌آیند. در رگ‌های سالم، فشار خون درون رگ‌ها توسط دریچه‌های یک‌طرفه سالم کنترل می‌شود. این دریچه‌ها در اثر واریس یا زمانی که قبلاً لخته خون یا ترومبوز در رگ‌های پا وجود داشته، آسیب می‌بینند. این وضعیت باعث افزایش فشار درون رگ‌های پا شده و در نتیجه مایعات از رگ نشت کرده و باعث تورم، تحریک پوست، تغییر رنگ پوست و در نهایت ایجاد زخم پا می‌شود.

 

درمان زخم پا چگونه است؟

موثرترین و سریع‌ترین روش برای درمان زخم پا که به دلیل رگ‌های واریسی آسیب‌دیده ایجاد شده، درمان رگ‌های واریسی در ابتدا و پس از آن استفاده از باندهای فشاری یا جوراب‌های فشاری است. بنابراین، زخم‌های پای وریدی باید به محض بروز زخم توسط یک متخصص واریس و با استفاده از اسکن داپلر اولتراسوند یا داپلکس ارزیابی شوند تا از بزرگ‌تر شدن زخم جلوگیری شده و درمان مناسبی انجام گیرد. در برخی موارد، اگر زخم‌ها به درستی درمان نشوند، ممکن است هرگز بهبود نیافته یا سال‌ها باقی بمانند. گاهی اوقات زخم‌های پا پیچیده‌تر بوده و به دلیل انسداد رگ‌ها یا شریان‌ها ایجاد می‌شوند که ممکن است به درمان‌های پیچیده‌تری برای رگ‌ها یا شریان‌ها نیاز داشته باشند.

در کلینیک جراحی عروق، ما ارزیابی تخصصی و سریعی ارائه می‌دهیم که شامل برنامه‌ای برای درمان و بهبود اکثر زخم‌های پا می‌باشد.

 

چه عوامل دیگری به پوست در درمان و پیشگیری از زخم پا کمک می کند؟

تمرین: حفظ تحرک و پیاده‌روی روزانه باعث استفاده از عضلات پا می‌شود که به پمپاژ آب و مایعات پا به سمت قلب کمک می‌کند. این فرآیند "پمپ عضلانی" نامیده می‌شود. نشستن طولانی‌مدت روی صندلی یا ایستادن می‌تواند سرعت بهبود زخم پا را کاهش دهد. اگر امکان پیاده‌روی وجود ندارد، تمرینات انگشتان پا یا مچ پا می‌توانند به عملکرد پمپ عضلانی کمک کنند.

مراقبت از پوست: مراقبت مناسب از پوست با استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده یا کرم‌های آبی که از داروخانه تهیه می‌شوند، پوست را مرطوب نگه می‌دارد و از خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست جلوگیری می‌کند. خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست می‌تواند خطر عفونت، تحریک پوست و زخم‌های پا را افزایش دهد.

تغذیه: برای تسریع بهبودی زخم‌ها، رژیم غذایی متعادل و هیدراتاسیون مناسب به تغذیه پوست و بهبود زخم کمک می‌کند. کمبود مواد مغذی می‌تواند بهبود زخم را به تأخیر بیندازد؛ بنابراین مشورت با پزشک خانواده یا استفاده از مکمل‌های غذایی یا ویتامینی گاهی ممکن است لازم باشد.

جوراب‌های فشاری: گاهی نیاز به استفاده از جوراب‌های فشاری به‌صورت کوتاه‌مدت یا بلندمدت وجود دارد. استفاده از این جوراب‌ها باید توسط متخصص یا پزشک خانواده توصیه شود. این جوراب‌ها در سه نوع کلاس ۱، کلاس ۲ و کلاس ۳ موجود هستند.

 

روش درمان کلینیک زخم و زخم پا